TKO SMO MI?

Mi smo obiteljska tvrtka za završne radove u graditeljstvu, odnosno za adaptacije stanova, kuća, poslovnih prostora ili „samo“ kupaonica.

Tijekom godina stekli smo značajno iskustvo i stručnost na građevinskih projektima „ključ u ruke“.Većina našeg poslovanja dolazi kroz preporuke – bilo klijenata ili partnera. Naš prvenstveni zadatak je zadovoljiti naručitelja.

Više...

GALERIJA

Dalip Interijeri d.o.o. dobio bespovratna sredstva

Malo gospodarstvo u 2012. ostvarilo rast investicija, izvoza, zapošljavanja i prihoda

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na današnjoj je tiskovnoj konferenciji predstavio rezultate natječaja iz Programa poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2013. za mjeru A, aktivnost A1. Mikropoduzetništvo i obrt.

Predstavljanju rezultata prethodilo je potpisivanje ugovora s 12 tvrtki koje su ostvarile pravo poticaja do maksimalnog iznosa od 250.000,00 kuna.

Po natječaju za mjeru A1 za mikropoduzetništvo i obrt predviđeno je ukupno 11,5 milijuna kuna potpora. U sklopu te mjere dodjeljuju se potpore za poduzetnike koji imaju do 10 zaposlenih čime se želi pomoći razvoju, konkurentnosti i povećanju broja zaposlenih u tom segmentu, istaknuo je ministar.

Na natječaj za tu mjeru stiglo je ukupno 690 prijava, od kojih je 508 administrativno provjereno, a 66 će ih dobiti novac, pri čemu je već za 40 dodijeljeno 7,2 milijuna kuna, dok će ostalih 4,3 milijuna kuna dodijeliti za 26 projekata koji su još u postupku. Od svega toga očekuje se i 300 novozaposlenih, kazao je Maras.

vljanja mjera, na konferenciji za novinare predstavljeni su i rezultati poslovanja malih poduzetnika u prošloj godini. Brojke ohrabruju – hrvatsko malo gospodarstvo lani je povećalo zapošljavanje za 1,2 posto te je stvorilo 6369 radnih mjesta, pri čemu mikro poduzeća bilježe rast zaposlenosti od 17 posto.

Isto tako, malo gospodarstvo ostvarilo je 11 posto veće prihode od izvoza koji su iznosili 98 milijardi kuna, pri čemu opet prednjači mikro-gospodarstvo sa rastom od 47 posto. Ukupni prihodi malog gospodarstva lani su iznosili 311 milijardi kuna ili 1,4 posto više nego u 2011. godini. (liderpress.hr/Hina/MINPO)